Inzicht

β€œDe war on talent woedt heviger dan ooit,

en L&D profileert zich als een machtig wapen.”

Homam Karimi CEO Studytube

L&D als wapen in de war on talent

Iets meer dan een jaar geleden mocht ik trots het allereerste onderzoeksrapport van de L&D Monitor afsluiten. In de tussentijd is de maatschappij sterk veranderd, maar zit ze tegelijk ook weer – net als toen – grotendeels op slot.

Toch zie ik in deze donkere dagen graag een lichtpunt. Ik ben namelijk blij dat we, ondanks alles, meer en meer gaan nadenken over hoe we het beste uit onszelf kunnen halen, dat 68% van de HR-professionals beseft dat het essentieel is om te focussen op ieders groei. De war on talent woedt heviger dan ooit, en L&D profileert zich als een machtig wapen.

Ook stel ik met plezier vast dat we allemaal, op onze eigen manier, bezig zijn met toekomstbestendigheid. Organisaties willen nieuwe krachten werven om hun toekomst veilig te stellen. Werknemers leren om hun huidige takenpakket beter te kunnen uitvoeren, maar een aanzienlijk deel denkt aan wat er daarna op hen zou kunnen afkomen.

Bij Studytube helpen we elke dag ambitieuze bedrijven die willen uitgroeien tot lerende organisaties, en begeleiden we hen op de weg naar die toekomstbestendigheid. Vooruitkijken is niet altijd gemakkelijk, zeker wanneer het bewolkt is, maar met gericht geschoolde medewerkers prik je toch eenvoudiger door die nevel heen.

Homam Karimi CEO Studytube

Blijf op de hoogte

Dit eerste rapport licht slechts een tipje van de sluier op, want de L&D Monitor 2022 leverde nog veel meer interessante cijfers en inzichten op! In de komende maanden mag je dus nog meer boeiende onderzoeksrapporten verwachten. Wil jij als eerste te weten komen wanneer er een kakelverse publicatie op je ligt te wachten? Schrijf je dan nu in voor onze speciale L&D Monitor-nieuwsbrief!

Het meest inspirerende leerplatform van Nederland.

Designed with your future in mind

Facebook Twitter LinkedIn Instagram