63% van bedrijven laat potentieel van werknemers onbenut

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar ontwikkeling is zelden een prioriteit. Ook maken medewerkers volgens HR te weinig gebruik van het leeraanbod, waardoor er veel leerbudget blijft liggen.

De Studytube Learning & Development Monitor 2022

Ieder jaar voert Studytube, met behulp van onderzoeksbureau Motivaction/Sparkey, onderzoek naar de leer- en ontwikkelcultuur bij Nederlandse bedrijven. Aan deze editie werkten 1.756 respondenten mee: 563 HR-professionals, 379 leidinggevenden en 814 medewerkers.

Inhoudsopgave

Het probleem

Organisaties voorzien tools en budgetten voor Learning & Development, maar deze worden onvoldoende benut. onvoldoende benut.

Uitgelicht cijfer: 53% van de HR-professionals vindt dat medewerkers hun ontwikkelmogelijkheden te weinig gebruiken.

De oorzaak

L&D is zelden een prioriteit en gaat verloren in de “waan van de dag”. Daarnaast blijken medewerkers vaak onvoldoende op de hoogte.

Uitgelicht cijfer: 33% van de medewerkers weet niet welke Learning Tools hun werkgever ter beschikking stelt.

Mogelijke oplossingen

Voor een bloeiende leercultuur is een betere communicatie tussen de verschillende lagen van het bedrijf essentieel.

Uitgelicht cijfer: 63% van de HR-professionals vindt dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie.

Blijf op de hoogte

Dit is slechts één van de verschillende publicaties rond Studytube's grootschalige onderzoek naar de leer- en ontwikkelcultuur van zakelijk Nederland. De L&D Monitor 2022 leverde namelijk nog veel meer interessante cijfers en inzichten op! Binnenkort mag je dus nog meer boeiende onderzoeksrapporten verwachten. Wil jij als eerste te weten komen wanneer er een kakelverse publicatie op je ligt te wachten? Schrijf je dan nu in voor onze speciale L&D Monitor-nieuwsbrief!

Designed with your future in mind.

Facebook Twitter LinkedIn Instagram