Inzicht

“Zelfs de meest gemotiveerde medewerker heeft af en toe een duwtje in de rug nodig.”

Homam Karimi CEO Studytube

Theorie vs. praktijk

Ongunstige omstandigheden

03

De rol van de leiddinggevende

04

Inzicht

Met een leercultuur naar een mooie toekomst

Leeraanbod en leercultuur. De woorden lijken op elkaar, maar in werkelijkheid vloeit het tweede voort uit het eerste. Zelfs het meest diverse, relevante en uitgebreide leeraanbod stelt namelijk niets voor als je het niet gebruikt. Dit rapport toont de verscheidene gebarsten bouwstenen in de brug tussen theorie en praktijk.

De Studytube L&D Monitor 2022 liet eerder al zien dat organisaties vaak wel investeren in degelijke leermogelijkheden, maar nu blijkt dat medewerkers weinig verantwoordelijkheid ervaren in hun leertraject, en dus weinig eigenaarschap opnemen. Dat is namelijk lastig als niemand weet wie de precieze regie heeft.

Bij Studytube helpen we iedere dag bedrijven om de juiste leeromgeving te creëren voor hun medewerkers, zodat die hun volledige potentieel kunnen realiseren. Toch is dat alleen niet voldoende.

Daar ligt een belangrijke taak voor HR-professionals en leidinggevenden: duidelijk communiceren over de leermogelijkheden en zelf het goede voorbeeld geven. Zelfs de meest gemotiveerde medewerker heeft immers af en toe een duwtje in de rug nodig.

Homam Karimi CEO Studytube

Webinar | Prof. dr. Nick van Dam over het leerklimaat in 2030

Op dinsdag 19 april is prof. dr. Nick van Dam te gast in de Studytube-studio voor een live webinar over de uitdagingen die de toekomst in petto heeft voor HR- en L&D-managers. Samen met Ester Koot (HRM Research Consultant bij Motivaction/Sparkey) en Homam Karimi (Founder & CEO van Studytube) geeft hij meer inzicht in de resultaten van de Studytube Learning & Development Monitor 2022. Hoe ziet ons leerklimaat eruit? En hoe bereiden we ons best voor op de toekomst?

Designed with your future in mind

Facebook Twitter LinkedIn Instagram